Ensliga Sparven (Inbunden bok) Visa större
  • Ensliga Sparven (Inbunden bok)
  • Ensliga Sparven (Inbunden bok)

Isak Jansson och Thomas Eriksson - Ensliga Sparven (Storpocket)

Isak Jansson och Thomas Eriksson

Nu är den här! Soloäventyret Ensliga Sparven från podcasten Rollspelsklubben, där du som läsare bestämmer äventyrets riktning.

Mer detaljer

Denna produkt finns inte längre i lager

264,15 kr

Mer information

I Ensliga Sparven är det inte längre den frilansande komikern, hunken och hemmapappan Thomas Eriksson som styr Tola Sparv. Det är DU som läsare som bestämmer vad som ska hända.

Ensliga Sparven är alltså ett humoristiskt soloäventyr. Boken ger dig alternativ som du tar ställning till. Målet är att navigera Tola igenom ett spännande äventyr. Här behövs ingen spelledare. Du kan vara helt bedrövligt ensam i livet och fortfarande njuta av ett härligt rollspel i sann Rollspelsklubben -anda.

Från kapitel ett:

På den lilla verandan på storhusets framsida sitter en enslig sparv. Att inhysa den bland fågelarterna vore respektlöst då den skiljer sig avsevärt från sina artvänner på gården. Den har en väsentligt större kroppshydda än höken men kan uppvisa en liknande snabbhet som svalan. Den saknar förvisso fjädrar och regelrätta vingar men har kompenserat detta med ett par imponerande bicepsklädda armar. Dess ben är täckta av en spetsklädd kjol och på fötterna sitter ett par grova läderstövlar. Rumpan är bekvämt placerad i en gungstol som rör sig i takt med vinden som smeker gårdsplanen. Bredvid sig har hon en rykande kopp te och en smörtäckt skorpa medan händerna är upptagna av ett par virknålar.

Den ensliga sparven, som ju uppenbarligen är en människa, går under namnet Tola Sparv och plågas av tankar som övriga fjäderfän slipper. Svalan och höken kan möjligen stressas av oro när de upplever en misslyckad jakt. Men komplexare än så blir inte deras tankegångar. Tola däremot är nedsjunken i vad som bäst beskrivs som en existentiell kris. En kris som knappast blir bättre av att se fåglarna bekymmersfritt flaxa förbi.

Boken är en parodi på de soloäventyr som var populära på tidigt 80-tal - exempelvis Ensamma Vargen och Tigerns Väg.

Sidor 400+

Författare: Isak Jansson och Thomas Eriksson

Illustrationer: Daniel ”Kickpunch” Björk

https://www.youtube.com/watch?v=WmryL7UgsBE