jagärmångfald (bok) Visa större

Erik Niva - jagärmångfald (bok)

Erik Niva

Ny

121,70 kr

Mer information

#jagärmångfald

Erik Niva har aldrig tidigare varit aktivistisk, men inför riksdags-valet 2018 fanns det några saker som han ville få sagt. Han ville poängtera och betona hur fotbollen på ett självklart sätt alltid varit en migrantsport, en idrott som tydligt och effektivt manifesterar mångkultur. 

Under VM den sommaren var 13,2 procent av spelarna födda i ett annat land än det som de representerade. Motsvarande siffra för världens befolkning är inte högre än 3,4 procent. Fotbollen ger en bild av hur framtiden måste se ut. Det går givetvis inte att bygga ett samhälle utifrån en blåkopia på ett omklädningsrum, men det går utmärkt att vända sig dit för både inspiration och tillförsikt. 

För att synliggöra allt detta valde Erik Niva med #jagärmångfald att återigen vända sig till sin enorma och unika samling av fotbollströjor. På samma sätt som i den fristående förlagan #jagärfotboll får tröjorna hjälpa till att berätta om unga män och kvinnor som hittat en väg tack vare fotbollen, om hur de bidragit till att göra sporten öppen, framåtriktad och mångnyanserad. 

Projektet #jagärmångfald nominerades till Stora Journalistpriset i kategorin »Årets förnyare«.

Recensioner

Inga kommentarer från kunder för tillfället

Skriv en recension

jagärmångfald (bok)

jagärmångfald (bok)

Skriv en recension

17 other products in the same category:

Kunder som köpt denna produkt köpte också: